Парламентарната група (ПГ) на Възраждане определи откриването на културен клуб в

...
Парламентарната група (ПГ) на Възраждане определи откриването на културен клуб в
Коментари Харесай

Костадинов: РСМ се готви да представи Кирил и Методий като македонски апостоли

Парламентарната група (ПГ) на " Възраждане " определи откриването на културен клуб в Благоевград на името на българския стихотворец Никола Вапцаров като " несполучлив опит за провокация ". В декларация от трибуната на Народното събрание Костадин Костадинов, ръководител на ПГ на " Възраждане ", съобщи, че отбраната на българския народен интерес по време на откриването на клуба е лежащ на плещите на племенниците на Никола Вапцаров.

 

В неделя станахме очевидци на опит за провокация в нашата страна, осъществен от една нерегистрирана към този момент в България неправителствена организация. Провокация, която имаше за цел да покаже съществуването на едно несъществуващо малцинство в България, сподели Костадинов. Той уточни, че тази провокация се е провалила. " Провали се, тъй като на мястото на тази провокация участваха потомците на великия български стихотворец Никола Вапцаров ", съобщи Костадинов. Със своето наличие те демонстрираха ясно и изрично, не просто каква е историческата, а родовата истина, добави той.

 

Костадинов съобщи, че такива провокации ще зачестяват. Като причина за това той посочи повдигането на ветото от българска страна за началото на договарянията на Република Северна Македония (РСМ) с Европейския съюз. По думите това ще докара до каскадно нарастване на претенциите към България и нарастване на всевъзможен вид провокации.

 

Той напомни, че единствено преди седмица в Скопие е подписан контракт за взаимна защита на границата с " Фронтекс " на " така наречен македонски език ". И уточни, че концепцията на ветото е била да се решат всички противоречиви въпроси преди началото на преговорния развой. Заедно с признаването на македонския език последваха първите съществени институционални удари против българските организации в Македония, разяснява той, визирайки дейностите на РСМ, с които дефинира имената на български организации, носещи имена на български царе, като провокативни.

 

Костадинов дефинира дейностите по повдигане на ветото като " тежко национално изменничество " и разяснява, че занапред ще се ускорява пропагандата на македонската доктрина в чужбина, както и фалшификацията на българската история и просвета от страна на РСМ.

 

Той уточни, че през 2023 година се навършват 1163 години от началото на Моравската задача на Кирил и Методий. " Македония сега се приготвя за едно триумфално показване на тази задача като най-големия македонски културен принос в историята на Европа ", съобщи Костадинов.

 

Според Костадинов РСМ се готви за доста сериозна атака следващата година, в която да показа Кирил и Методий като македонски апостоли, а кирилицата като македонска писменост. Всичко това се случва на фона на цялостното безучастие на нашата страна, която води не просто отбранителна, а напряко предателска политика, уточни той. По думите на водача на " Възраждане " най-големият резултат от взетото преди четири месеца решение за повдигане на ветото е признаването на " така наречен македонски език " като формален език на Европейски Съюз, което е " тежко национално изменничество ".

 

Той уточни, че " Възраждане " стартира стратегия за ограмотяване на нашите европейски сътрудници, които не са наясно с историческата истина.

 

 

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР